latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:00 ⇒ 14:30 | Autor: TANЈUG

Vučić i Erdogan i o BiH i Republici Srpskoj: Podrška integritetu (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao i o situaciji na Balkanu, kao i da je jasno govorio o politici Srbije, poštovanju javnog prava, o situaciji u BiH i podršci intergritetu BiH i Republike Srpske unutar BiH.
Vučić i Erdogan (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Vučić i Erdogan (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

On je na konferenciji za novinare rekao da je zahvalan Turskoj i Erdoganu na razumijevanju i jer su htjeli da nas čuju.

- Visoko cijenimo poziciju politike Erdogana koji vodi nezavisnu suverenu zemlju u interesu naroda, a ne drugih sila. Mi smo mnogo manja zemlja i trudimo se da vodimo svoju poitiku. To je još jedan od mostova Ankare i Beograda i uvjeren sam da ćemo to da pretvorimo u bolje rezultate i da nam trgovinska razmjena pređe tri i četiri milijarde evra. To će utvrditi mir na Balkanu - rekao je Vučić.

Dodao je i da će naredna sjednica Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske biti održana u Ankari, kao i da se nada da će se uskoro pohvaliti dobrim rezultatima.

- Nadam se i da će Erdogan uskoro opet posjetiti Srbiju i da ćemo otići u narod i da otvaramo različite dionice u kojima su učestvovale turske kompanije - zaključio je Vučić.

Prethodno su predsjednici Srbije i Turske potpisali više bilateralnih sporazuma između ove dvije države koji će značajno unaprijediti odnose dvije zemlje u brojnim oblastima.

Vučić je na Instagramu naveo da je posjeta jednog od najuticajnijih državnika savremenog svijeta, kakav je Erdogan, za Srbiju uvijek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obilježena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)