latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:02 ⇒ 14:53 | Autor: RTRS

Svjetski stručnjaci na školi regionalne anestezije na UKC-u Srpske (FOTO)

Klinika za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske danas je organizovala za svoje ljekare školu regionalne anestezije. Predavači su bili eminentni stručnjaci i profesori iz oblasti anesteziologije i terapije bola iz Amerike. Prvi dio radionice je bio teorijski gdje su se obradile teme iz regionalne anestezije.
Škola regionalne anestezije (foto: facebook.com/UKCRS) -
Škola regionalne anestezije (foto: facebook.com/UKCRS)

Drugi dio se odnosio na radionicu gdje su predavači prikazali regionalne blokove pod ultrazvukom, a potom su učesnici imali priliku da vježbaju pod nadzorom predavača.

Zahvaljujući zalaganju generalnog direktora UKC-a Vlade Đajića ulažu se maksimalni napori u edukaciju osoblja, unapređenje usluga kako bismo ojačali naš zdravstveni sistem.

- Zahvaljujem se našim gostima i doktoru Draganu Rakanoviću što su danas kod nas, te edukuju naš kadar. Ovo danas je još jedan internacionalni uspjeh UKC Republike Srpske. Dokazali smo da smo jedna od većih internacionalni ustanova, ne samo u BiH, nego i u regionu. Danas je u radnoj posjeti šest eminentnih stručnjaka iz prestižnih ustanova SAD-a, kako bi zajedno sa našim anesteziolozima izvršili edukacije naših ljekara. Dogovorili smo međusobne edukacije. Naše opredjeljenje jeste saradnja sa svim prestižnim ustanovama u Evropi i svijetu - naglasio je Đajić.

DŽinlei Li iz Univerziteta Јejl iz SAD istakla je da je veoma srećna i zadovoljna što je sa grupom eminentnih stručnjaka u UKC Republike Srpske.

- Posebno me raduje što ćemo imati priliku da zajedno učimo sa našim kolegama iz Banjaluke - rekla Li.

Dragan Rakanović, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje naveo je da se i dalje nastavlja stručno osposobljavanje i unapređenje vještina uz podršku dr Đajića i poslovodstva UKC Republike Srpske.

- Ovdje sa nama su eksperti iz oblasti regionalne anestezije, što su posljednji trendovi perioperativne medicine i anesteziologije. Pratimo svjetske trendove, želimo da ih unaprijedimo kako bismo našim pacijentima pružili maksimalnu njegu. Zadovoljstvo je da možemo da ugostimo ovako eminentne stručnjake i nije bilo lako ni jednostavno ova imena dovesti u Banjaluku. Zahvaljujući našim konekcijama sa prof. Veličkovićem, uspjeli smo da dovedemo najbolje ljekare u našu ustanovu - kazao je Rakanović.