latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:05 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Pobjedničko pismo stiglo iz Bijeljine

Povodom 53. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade za koje je odabrano 11 najboljih, a pobjedničko je poslala učenica iz Bijeljine Iskra Mandić.
Pošte Srpske, nagrada - Foto: RTRS
Pošte Srpske, nagradaFoto: RTRS

U Banjaluci su danas uručene nagrade, za osvojeno prvo mjesto nagrada je 500 KM plus bicikl, za drugo 300 KM plus bicikl, a za treće mjesto 200 KM plus bicikl.

Ovogodišnja tema takmičenja u pisanju pisama za mlade, koje su sporvele "Pošte Srpske" zajedno sa "BH poštom" i "Hrvatskom poštom" iz Mostara, bila je "Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti".

Mandićeva, koja je učenica šestog razreda bijeljinske Osnovne škole "Sveti Sava", rekla je da je pisanje pisama važno za očuvanje tradicije.

- Pisala sam djevojčici iz budućnosti o svijetu kakav je sada i kakav bi trebalo da bude. Moja generacija je rasla u vrijeme pandemije virusa korona. Svjedoci smo brojnih ratova u svijetu i neki naši vršnjaci boluju od teških bolesti zbog raznih zračenja - rekla je ona.

Izvršni direktor "Pošta Srpske" za marketing i prodaju Dijana Grujić izjavila je da će pobjedničko pismo biti poslato na završnu manifestaciju koju organizuje Svjetski poštanski savez o temi koju je delegirao ovaj savez.

Foto: RTRS

U "BH pošte" stiglo je oko 400 pisama, a sveukupno oko 600 pisama koja su poslala djeca iz cijele BiH.

Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade svake godine pokreće Svjetski poštanski savez, a sprovode poštanski operateri širom svijeta.