latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:11 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Nešić: U Sarajevu žele napraviti atmosferu da je pozitivno da se napadaju Srbi

Ministar bezbjednosti u Savjetu minstara Nenad Nešić rekao je da je očigledno da u Sarajevu žele da naprave atmosferu da je poželjno i pozitivno da se napada srpski kadar i da se pokaže da su napadači na Srbe heroji.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Tako gledam na ovu tužbu koju je podnio bivši policajac čije ime ne znam - rekao je Nešić, reagujući na informaciju da je bivši sarajevski policajac Benjamin Sijerčić podnio krivičnu prijavu protiv njega.

Nešić je naveo da je nedavno u Sarajevu njegova pratnja bila pod rotacijom kada su njegovi pratioci napadnuti od tog osvjedočenog nasilnika.

- Radi se o osvjedočenom nasilniku koji je zbog toga i otjeran iz policijske službe, ali očigledno je da se stvara atmosfera linča Srba i srpskog kadra u Sarajevu - rekao je Nešić Srni.

Federalni mediji prenijeli su da je Sijerčić podnio krivičnu prijavu protiv Nešića. Sijerić smatra da je Nešić izazvao "nacionalnu mržnju" i "netrpeljivost" u BiH time što je rekao da se ne osjeća sigurno u Sarajevu i da njega i njegovu pratnju napadaju ekstremi.

U srijedu, 2. oktobra, dogodio se incident u Sarajevskom naselju Otoka, u kojem su glavni akteri bili Nešić i njegova pratnja – obezbjeđenje, kao i bivši policajac Benjamin Sijerčić.