latinica  ћирилица
11/10/2024 |  17:16 | Autor: RTRS

PU Gradiška: Policiji prijaviti bilo kakvo uznemiravanje maloljetnih lica

olicijska uprava Gradiška pozvala je sve da policiji prijave bilo kakvo uznemiravanje maloljetnih lica i istovremeno apelovala da se ne šire neprovjerene informacije koje bi mogle izazvati uznemirenje javnosti.
Policijska uprava Gradiška - Foto: RTRS
Policijska uprava GradiškaFoto: RTRS

Iz ove uprave su naveli da su provjerili navode da su se maloljetnoj djevojčici na području Gradiške obratila dva nepoznata muška lica zbog čega se uplašila, te utvrdili da je prijava neosnovana i da nema elemenata krivčnog djela niti prekršaja već da je riječ o dječijoj igri.

Iz Policijske uprave Gradiška ističu da im nije prijavljeno bilo kakvo drugo uznemiravanje maloljetnika na području u nadležnosti ove uprave.

- Policijski službenici su došli do saznanja da na društvenim mrežama postoji objava koja se takođe odnosi na uznemiravanje maloljetnih lica na području grada, te autora objave uputili da događaj prijavi policiji. O svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - naveli su iz Policijske uprave.

Policijska uprava Gradiška apeluje da se ne šire neprovjerene informacije koje bi mogle bez potrebe izazvati uznemirenje javnosti.

- Pozivamo sve da bilo kakvo uznemiravanje maloljetnih lica, bez odlaganja, prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122 da bi policijski službenici adekvatno reagovali i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti - navodi se u saopštenju.