latinica  ћирилица
11/10/2024 |  19:26 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

U Banjaluci predavanje Gordona Njufelda - jednog od najvećih autoriteta u oblasti dječijeg razvoja (VIDEO)

U organizaciji Fondacije "Novak Đoković" u Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je predavanje održao doktor Gordon Njufeld, jedan od najvećih autoriteta u oblasti dječijeg razvoja.
Gordon Njufeld i Јelena Đoković u Banjaluci - Foto: RTRS
Gordon Njufeld i Јelena Đoković u BanjaluciFoto: RTRS

Fondacija "Novak Đoković" i ove godine nastavlja svoj program "Razgovori o roditeljstvu". Doktor Njufeld u svojoj, karijeri, dugoj više od 40 godina, radio je kao klinički psiholog sa djecom, omladinom i osobama koji brinu o njihovom razvoju.

- Moj rad se zasnivao na tome da proučavam stanja te šta je djeci potrebno da budu ono što bi mogli postati. I ovdje sam da to podijelim sa roditeljima, učiteljima i profesionalcima - rekao je Njufeld.

Period ranog razvoja je period koji je najkraći u životnom vijeku, ali ima najveći uticaj na razvoj djece.

- Mi smo doveli ove godine dr Gordona sa željom da osnažimo porodicu, podsjećajući je koliko je bliskost sa djecom bitna i on će te poruke danas prenijeti gledaocima - istakla je globalni direktor Fondacije "Novak Đoković" Јelena Đoković.

- Naša misija jeste da podržimo stručnjake, roditelje u cijelom regionu i da se povežemo kroz temu roditeljstva, jer za temu roditeljstva ne postoji alternativa - dodala je Smiljana Grujić iz Fondacije "Novak Đoković".

Posjetioci su mogli da čuju savjete o temama kao što su kako prevazići brojne izazove roditeljstva kroz različite faze odrastanja djece i šta je najvažnije u odnosu koji grade sa djecom.