latinica  ћирилица
11/10/2024 |  22:25 | Autor: SRNA

Na sedam dana zatvorena dionica pruge Zagreb-Rijeka

Dionica željezničke pruge Zagreb-Rijeka između Karlovca i Mrzlog Polja, biće zbog saniranja mjesta nedavnog udesa na ulazu u karlovačku stanicu zatvorena sedam dana, a putnike će umjesto vozova prevoziti autobusi, dok će teretni prevoz ići preko Slovenije.
Hrvatske željeznice (foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT) -
Hrvatske željeznice (foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT)

U Hrvatskim željeznicama Infrastrukture procjenjuje se da je pruga Zagreb-Rijeka zatvorena za saobraćaj između Karlovca i Mrzlog Polja do srijede, 16. oktobra.

Kako bi se rasteretila luka Rijeka, te uzimajući u obzir izuzetan privredni značaj teretnog željezničkog prevoza na toj dionici, uspostavljen je alternativni prevozni put preko Slovenije i graničnog prelaza Ilirska Bistrica – Šapjane, dok se mjesto događaja i željeznička infrastruktura ne saniraju, naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Putnike će između zagrebačke glavne stanice i Duge Rese, Ogulina i Splita u oba pravca prevoziti autobusi pri čemu su moguća kašnjenja.

Pet vagona cisterni teretnog vlaka iskočilo je 9. oktobra kasno uveče iz šina na ulazu u željezničku stanocu Karlovac

Nije bilo povrijeđenih, kao ni isticanja sadržaja iz vagona. Oštećena su tri i po kilometra pruge, mostna građa i dvije skretnice. Riječ je o teretnom vozu prevoznika ENNA Transport, prenose hrvatski mediji.