latinica  ћирилица
12/10/2024 |  07:39 | Autor: TANЈUG

Fudbaleri Srbije večeras u Leskovcu dočekuju Švajcarsku

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Leskovcu od 20.45 časova dočekuje Švajcarsku u meču trećeg kola Lige nacija sa željom da upiše prvi trijumf i "vrati bar djelić duga" rivalu za poraze na Mundijalima u Rusiji i Kataru.
Fudbaleri Srbije (foto:  TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg) -
Fudbaleri Srbije (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg)

- Svaka utakmica je važna kad igra reprezentacija. Važan je pristup meču, ali i rezultat. Ovo su velike i teške provjere za nas. Švajcarska posjeduje i individualni i timski kvalitet. Dobro se poznajemo, izgubili smo dva prethodna meča od njih, nema tajni kad su u pitanju igrači obje ekipe. Daćemo maksimum i pokušaćemo da pobijedimo - rekao je Stojković na zvaničnoj konferenciji za medije.

Srbija poslije dva odigrana kola u A4 grupi ima bod i na trećem je mjestu, dok je Švajcarska posljednja bez bodova.

Osvrnuo se selektor i na kadrovsku situaciju pred ovaj meč.

- Veoma sam zadovoljan kako su igrači trenirali prethodnih dana. Nemamo kadrovskih problema, svi koji su se pripremali prethodnih dana su spremni - rekao je Stojaković.

Srbija nije postigla gol u prethodna tri zvanična meča i dala je samo jedan pogodak u prethodnih pet utakmica, a povratak najboljeg strijelca u istoriji nacionalnog tima Aleksandra Mitrovića trebalo bi da promijeni tu situaciju.

- Što se napada tiče, zavisi mnogo od toga kako igrate, kako trčite, puno je improvizacije, tehničkih detalja, da li je dobar centaršut, da li vam se lopta odbije gdje želite. Da li ste spremni za tu vrstu izazova, da li ste fizički spremni za oba pravca. Danas nema odbrane i napadača, svi napadaju i brane se. Ali najteže je u fudbalu dati golove, da je tako, rezultati bi bili kao u vaterpolu, ali u fudbalu nije tako. Radimo kao tim da budemo organizovani - objasnio je Stojković.

Ranije je bilo provokacija od strane reprezentativac Švajcarske, a novinari su podsjetili Stojkovića da je kapiten Granit DŽaka često provocirao srpske igrače.

- Što se DŽake tiče, mislim da je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi. Nadam se da neće biti provokacija, rekao sam i igračima da se fokusiraju na igru, vjerujem da će biti fer-plej, o da neće biti provokacija. Ono što me brine kod DŽake je da je odličan igrač, alfa i omega tima, ako ga neutrališemo, veća nam je šansa da dođemo do rezultata - zaključio je Stojković.