latinica  ћирилица
12/10/2024 |  09:23 | Autor: TANЈUG

Tramp održao miting u Aurori, gradu poznatom po ilegalnoj imigraciji

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp posjetio je u petak predgrađe Aurore u Koloradu, grada koji je ljetos dospio u centar medijske pažnje zbog ilegalne imigracije.
Donald Tramp (foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH - ilustracija -
Donald Tramp (foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH - ilustracija

Tokom posjete Tramp je, kako navodi AP, koristio "lažne ili obmanjujuće tvrdnje i dehumanizujući vokabular" nagovještavajući da migranti uzrokuju haos u manjim američkim gradovima i selima.

Grad Aurora je dospio u centar pažnje u avgustu nakon što je na društvenim mrežama objavljen video-snimak na kojem se vide naoružani muškarci koji se šetaju po stambenoj zgradi u kojoj žive venecuelanski migranti.

Tramp je prije toga tvrdio da venecuelanske bande preuzimaju zgrade, iako su vlasti potvrdile da se to dogodilo samo u jednoj ulici u predgrađu Denvera i da je to područje ponovo bezbjedno.

Trampov miting u Aurori uoči novembarskih izbora bio je prvi korak republikanske predsjedničke kampanje u Koloradu, državi koja tradicionalno glasa za demokrate.

Јoš od svoje prve kampanje 2015. godine, Tramp obećava da će organizovati najveću deportaciju u istoriji SAD, a imigraciju je učinio centralnim uporištem svog političkog programa.

Posljednjih mjeseci ukazivao je na specifične, manje zajednice koje su zabilježile veliki priliv migranata.