latinica  ћирилица
12/10/2024 |  10:46 | Autor: RTRS

Spasilački timovi i dalje pretražuju ugrožena područja u Јablanici i Konjicu

Specijalistički spasilački timovi nastavljaju potragu za nestalim osobama na području Konjica i Јablanice. Na terenu su i timovi iz susjednih država.
Donja Јablanica - Foto: Ustupljena fotografija
Donja ЈablanicaFoto: Ustupljena fotografija

U obje opštine angažovan je i veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrepština, saopšteno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, navodi N1.

Pristigli kontejneri na području Konjica se postavljaju na predviđena sigurna mjesta za smještaj ugroženih. Sanbdijevanje hranom, lijekovima i osnovnim potrepštinama protiče uredno.

Uz pomoć teške mehanizacije, radi se na saniranju regionalnog puta Ostrožac – Parsovići – Fojnica (R437). Za sanaciju lokalnih puteva Buturović Polje – Seonica – Višnjevice, Kralupi – Trešnjevice biće potrebno duže vrijeme, navodi se.

Prema informaciji iz OCCZ Јablanica, još uvijek je u prekidu snabdijevanje električnom energijom na pojedinim područjima opštine te se radi na otklanjanju kvarova. Isti slučaj je i sa snabdijevanjem vode, mobilnom i fiksnom telefonijom.

Putna komunikacija sa susjednim optinama, kao i sa pojedinim naseljenim mjestima na području opšine Јablanice je u prekidu.

Takođe, radi se na sanaciji i čišćenju saobraćajnica.