latinica  ћирилица
12/10/2024 |  12:17 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Služen parastos za 12 boraca vojske Srpske iz Šipraga

U mjesnoj zajednici Šiprage danas je služen parastos za 12 boraca Vojske Republike Srpske poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i tom prilikom poručeno da je Srpska jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim područjima.
Šiprage - parastos - Foto: SRNA
Šiprage - parastosFoto: SRNA

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović istakao je da je neophodno kulturu sjećanja prenositi na mlađe naraštaje.

- Da nije bilo Vojske Republike Srpske, danas ne bi postojala ni Republika Srpska koja je jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim područjima. Moramo biti ponosni na sve koji su na poziv otadžbine uzeli pušku u ruke i omogućili da danas uživamo u slobodnoj Srpskoj - rekao je Savanović.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da poginuli borci ne smiju biti zaboravljeni jer su živote dali za otadžbinu.

- Ova spomen-ploča ima veliki istorijski značaj i ostaje kao svjedočanstvo budućim generacijama o nesebičnoj žrtvi ovih ljudi za odbranu svog naroda - rekao je Sakan.

Parastos poginulim borcima mjesne zajednice Šiprage, čija se imena nalaze na spomen-ploči, služio je protonamjesnik parohije šipraško-grabovačke Božidar Kurtinović, a vijence su položile delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije.