latinica  ћирилица
12/10/2024 |  17:36 ⇒ 18:39 | Autor: TANЈUG

Vučić o uvredama pojedinih hrvatskih političara (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na kritike dijela hrvatske javnosti zbog prisustva na samitu Ukrajina-Јugoistočna Evropa u Dubrovniku.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to niko u porodici nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živjele evropske vrijednosti - napisao je Vučić na Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je podijelio snimak verbalnih napada pojedinih hrvatskih političara koji tvrde da "relativizuje velikosrpsku agresiju".

Vučić je podsjetio i na svoju izjavu u Dubrovniku da je hrvatski premijer Andrej Plenković govorio o agresiji iz 1991. i da mu je on odgovorio da Srbija potpuno vidi stvari drugačije u odnosu na Hrvatsku.

Podsjećamo, predstavnici hrvatske opozicije kritikovali su vladu što je na nedavni samit Ukrajina-Јugoistočna Evropa u Dubrovniku pozvan predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali ne i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

- Apsolutno je nedopustivo da osoba koja, vjerovatno, ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad, bude pozvana na samit u taj isti Dubrovnik, a da izabrani predsjednik Hrvatske na taj isti samit nije pozvan - rekao je predsjednik najveće opozicione Socijaldemokratske partije Siniša Hajdaš Dončić.