latinica  ћирилица
13/10/2024 |  12:10 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

Đajić: SNSD u Banjaluci ostvario istorijski rezultat; Stranci ne opraštaju Dodikov uspjeh

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, koji je bio i nosilac odborničke liste ove stranke u Banjaluci, osvrnuo se na rezultate izbora u gradu na Vrbasu, ali i na uspjeh stranke čiji je član u drugim opštinama i gradovima Srpske.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

- SNSD i ja, mislim na Gradski odbor u Banjaluci, možemo biti zadovoljni, iako nismo uspjeli da vratimo gradonačelničku funkciju. Dakle, SNSD kao stranka je ostvarila istorijski rezultat. U Banjaluci smo dobili rekordnih 11 odborničkih mandata, 8 hiljada više glasova nego prije četiri godine. U Skupštini grada Banjaluka smo najjača stranka i to je naš uspjeh - dodaje Đajić, za Alo!onlajn.ba.

On je dodao da je Nikola Šobot bio veoma kvalitetan kandidat za gradonačelnika.

- Ruku na srce, nije bilo ni dovoljno vremena da Banjalučani upoznaju doktora Šobota i nova pravila kampanje su učinila svoje. Ne bježimo mi od odgovornosti – ni ja svoje, ni moj tim, ni tim Šobota. Sve ćemo to analizirati do sitnih detalja. Nećemo dopustiti da nam bilo šta važno prođe. Sudićemo o svima nama, bude li trebalo da kaznimo, kaznićemo. Kampanja za Opšte izbore već počinje - dodao je Đajić.

Istakao je da SNSD, kao stranka ima razloga za slavlje.

- SNSD je potukao i neke bastione SDS-a – Sokolac, Ugljevik, Brod.. Mada, ja sam saglasan sa tvrdnjama da je upravo to zasmetalo strancima. Trebali ste vidjeti u sudnici ponašanje sudije Sene Uzunović na suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, sve bi vam bilo jasno. Dobar rezultat mu teško opraštaju - navodi Đajić.

Kada je riječ o njegovom odborničkom mandatu, Đajić navodi da je na usluzi svom narodu, koji je upravo njega i birao.

- Idem u Skupštinu Grada gdje ću najvjerovatnije biti šef Kluba odbornika SNSD-a i gdje ću se boriti za interese građana Banjaluke - dodao je Đajić.