latinica  ћирилица
13/10/2024 |  18:40 ⇒ 18:47 | Autor: TANЈUG

Rastu tenzije između timova DŽoa Bajdena i Kamale Haris

Tenzije između timova demokratske kandidatkinje Kamale Haris i predsjednika DŽoa Bajdena su porasle posljednjih nedjelja, posebno oko novih saradnika u timu Haris i osoblja predsjedničkog kabineta koje se teže privikava na pomoćnu ulogu u kampanji Haris, reklo je danas 10 izvora za Aksios.
Kamala Haris i DŽo Bajden (Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Kamala Haris i DŽo Bajden (Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Kako navode neimenovani izvori, pojedini članovi tima Haris smatraju da saradnici Bijele kuće ne koordiniraju dovoljno Bajdenove poruke i raspored kako bi se uskladili sa onim što je najbolje za kampanju potpredsjednice.

Tim Haris takođe pokušava da doda osoblje u službenu kancelariju potpredsjednice zbog porasta količine posla, kao i nezadovoljstva zbog navodnog manjka efikasnosti u Bijeloj kući, tvrde izvori.

Nekoliko Bajdenovih pomoćnika pridružilo se kampanji Haris, ali smatraju da ih je Bajdenov tim okarakterisao kao nelojalne zbog te odluke, piše Aksios.

- Svi od predsjednika pa naniže znaju koliko su izbori važni, a mi smo uvijek očekivali da će jedan broj zaposlenih željeti da pređe sa administracije na kampanju za posljednji dio - rekao je jedan od izvora.

U nedjeljama nakon što je Haris postala demokratska kandidatkinja, pojavile su se nesuglasice oko toga da li će glavni Bajdenovi saradnici koji su se do tog trenutka pojavljivali na televiziji, nastaviti u toj ulozi, ili će biti zamijenjeni.

Aksios navodi da je tim Haris na kraju prevladao, iako su i dalje sumnjičavi prema Bajdenovim saradnicima.

- Predsjednik Bajden je podržao potpredsjednicu Haris odmah po napuštanju trke, odbacujući druge pristupe koji bi podijelili stranku, i potvrdio je njene liderske sposobnosti i stalno je jasno stavljao do znanja da je podržava - rekao je potparol Bijele kuće Endru Bejts za Aksios.