latinica  ћирилица
13/10/2024 |  18:52 ⇒ 18:53 | Autor: SRNA

Zagreb: Dvadesetogodišnjak teško povrijedio policajca

Pripadnici Policijske uprave zagrebačke sproveli su kriminalističku istragu nad dvadesetogodišnjakom zbog više krivičnih djela, među kojima je i napad na policajca, koji je teško povrijeđen u centru Zagreba kada vozač ukradenog vozila nije htio da se zaustavi na policijski zahtjev.
Policija Hrvatske - Foto: RTRS
Policija HrvatskeFoto: RTRS

Policajac je povrijeđen juče pri pokušaju zaustavljanja ukradenog vozila, čiji se vozač nije zaustavio, već udario u policijski kombi. Policajac je nakon toga prišao ukradenom vozilu, a vozač nastavio vožnju.

U nastavku vožnje i pokušaja bijega vozač je ugrozio tri pješaka, a nakon toga udario u zgradu gdje su ga pripadnici Јedinice interventne i specijalne policije savladali i priveli u službene policijske prostorije.

Dvadesetogodišnjak je osumnjičen za krivična djela - teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisila prema službenoj osobi na štetu trojice pripadnika Policijske uprave zagrebačke, Јedinice specijalne i interventne policije Zagreb, te dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Tokom kriminalističke istrage osumnjičeni nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive povrede, a one mu nisu konstatovane ni ljekarskim pregledom, dok je teško povrijeđenom policajcu pomoć ukazana u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice".

Osumnjičeni je po završetku kriminalističke obrade, uz krivilnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku.