latinica  ћирилица
13/10/2024 |  20:44 | Autor: sputniknews.com

Poslanik Evropskog parlamenta poslao poruku sa Crvenog trga: Došao sam da se izvinim Rusima

Poslanik Evropskog parlamenta iz Slovačke Luboš Blaga saopštio je da je doputovao u Moskvu kako bi se izvinio zbog rusofobične politike Zapada prema Rusiji.
Moskva (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Moskva (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Srdačni pozdravi iz Moskve, prijatelji. Rusija je i dalje lijepa, mudra, napredna. Došao sam da se zahvalim za oslobođenje od fašizma. I da se izvinim za rusofobiju na Zapadu - saopštio je Blaga na Telegramu.

Takođe je objavio snimak kako šeta Crvenim trgom u ruskoj prestonici. On je dodao da treba zaustaviti mržnju koja se širi protiv Rusije.

Blaga je istakao da je doputovao u Moskvu kao prijatelj jer više ne može da gleda kako raste rusofobija na Zapadu. On će zajedno sa slovačkim studentima koji studiraju na univerzitetu MGIMO položiti cveće na Grob neznanog junaka i spomenik maršalu Žukovu.

- Želim da se izvinim ruskom narodu za sve vojne, neprijateljske i bukvalno fašističke rezolucije koje se usvajaju u Evropskom parlamentu protiv Rusije. Mi smo Sloveni i nikada nas neće natjerati da mrzimo ruski narod. Odbacujemo slanje oružja u Ukrajinu, odbacujemo sankcije protiv Rusije, odbacujemo eskalaciju sukoba. Ne želimo da naša deca ginu u nuklearnom ratu. Slovaci žele mir - poručio je Blaga.