latinica  ћирилица
14/10/2024 |  11:09 ⇒ 11:56 | Autor: RTRS

Paljanin Goran Krulj prvak svijeta u dizanju tegova

Goran Krulj sa Pala postao je prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj i oborio svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma.
Goran Krulj - Foto: RTRS
Goran KruljFoto: RTRS

Na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta, a Krulj je nastupao pod zastavom Srbije, te na najbolji način predstavio Srbiju, Republiku Srpsku i opštinu Pale.

Svjetskom titulom Krulj je upotpunio kolekciju ranije osvojenih titula, među kojima su najznačajanije titule prvaka Evrope i Balkana, te prvak ispred Svjetske fitnes federacije.

Krulj je još jednom učinio ponosnim svoje sugrađane u Palama koji su ga istinski podržavali sve vrijeme njegove veoma bogate sportske karijere i pokazao da se uz predan rad može doći do ogromnih uspjeha.

- Ovo je kruna karijere, ove godine postao sam evropski prvak, svjetski prvak, prvak ispred svjetske Fitnes federacije. Nastupao sam za Srbiju, moje Pale i Istočno Sarajevo. Ovu titulu poklanjam mom sinu Mateju, bratiću Viktoru i supruzi Adrijani koji su mi najveća podrška i motivacija - naveo je Krulj.