latinica  ћирилица
14/10/2024 |  11:44 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Cvijanović na promociji "Grafika o velikanima srpske nauke i umjetnosti": Nema malih naroda, Srbi to dokazuju (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je na promociji "Grafika o velikanima srpske nauke i umjetnosti" u Banjaluci čestitala na tako velikom poduhvatu, te istakla da srpski narod dokazuje da nema malih naroda.
Promocija "Grafika o velikanima srpske nauke i umjetnosti" - Foto: RTRS
Promocija "Grafika o velikanima srpske nauke i umjetnosti"Foto: RTRS

Cvijanovićeva je rekla da saradnja "Službenih glasnika" Republike Srpske i Srbije predstavlja dodatni doprinos i da imati realizaciju ovakvih zajedničkih priča predstavlja iskorak, te da joj je zadovoljstvo kada prisustvuje sličnim događajima.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Kada Srpska i Srbija rade zajedno, Cvijanovićeva je rekla da to predstavlja nešto posebno i da se na taj način ohrabruju buduće generacije.

Foto: RTRS

Ona je navela da se grafika bavi velikanima i da će to biti povezano sa modernim tehnologijama što će biti pristupačnije djeci.

- Ponosna sam kad vidim predanost ljudi u našim institucijama koji se bave ovim - istakla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je grafika velikana zajedničko nacionalno blago na koje svi treba biti ponosni.

 Direktor "Službenog glasnika Srbije" Mladen Šarčević je rekao da je današnja promocija "Grafika o velikanima srpske nauke i umjetnosti" u Banjaluci pokazatelj bratske saradnje sa Republikom Srpskom.

Šarčević je istakao da je grafika savremena forma koju će djeca lako prepoznati, kao i ustanove.

On je naglasio da je zastupljeno više tema, te da je grafika priča koja nema kraja.

- Srpski narod je veliki narod i uvijek se mora povezivati kroz slične projekte - rekao je Šarčević.

Šarčević je dodao da je potrebno srpsko visoko obrazovanje podići na viši nivo kako to radi Mađarska i neke druge zemlje.

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić rekao je da je grafika srpskih velikana plod zajedničke saradnje sa "Službenim glasnikom Srbije".

On je dodao da će pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske sve grafike biti dostavljene školama u Srpskoj kao nastavno sredstvo, pojasnivši da one sadrže kod koji đaci mogu skenirati i saznati više o autorima.