latinica  ћирилица
14/10/2024 |  13:17 ⇒ 15:00 | Autor: RTRS

Odbor za pomoć KiM: Učenici iz Srpske prikupljaju pomoć za vršnjake sa KiM

Humanitarnu akciju koju je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji pokrenuo u septembru "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji" podržalo je do sada osam osnovnih i srednjih škola koje su uplatile na račun Odbora 13.500 konvertabilnih maraka za paketiće svojim vršnjacima i pomoć deci i mladima sa poteškoćama u razvoju i višečlanim srpskim porodicama na KiM.
Djeca sa Kosova - Foto: RTRS
Djeca sa KosovaFoto: RTRS

Humanitarna akcija preko osnovnih i srednjih škola uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske traje do 31. decembra, a do sad su najveću donaciju ove godine od 6.493 konvertabilnih maraka uplatili učenici i prosvetni radnici OŠ "Vuk Karadžić" iz Bijeljine, saopšteno je iz Odbora.

Iz Odbora su naveli da očekuju da će od Nikoljdana do Svetog Save obradovati oko 3.000 srpske djece širom Kosova i Metohije, Korduna, Banije i Zapadne Slavonije u Hrvatskoj.

Posebno se raduju, kažu u Odboru, što će pomoći djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar".

Od prvog oktobra otvoren je i humanitarni broj 1401, a akcija traje do 30. novembra i do sada je zabeleženo oko 6.500 poziva.