latinica  ћирилица
14/10/2024 |  19:41 ⇒ 20:41 | Autor: SRNA

U I. Sarajevu svečano dočekana vicešampionka svijeta Marina Kurteš (FOTO/VIDEO)

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva dočekao je večeras svjetskog vicešampiona u karateu Marinu Kurteš.
Istočno Sarajevo, doček za Marinu Kurteš - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo, doček za Marinu KurtešFoto: SRNA

Kurtešova je u Istočno Sarajevo donijela srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u karateu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki u borbama do 68 kilograma.

Kurtešova je zahvalila gradu i sugrađanima na veličanstvenom dočeku, koji, kako kaže, nije očekivala, jer još nije svjesna svog uspjeha.

- Ovo je bio moj san, da osjetim tu ljepotu trenutka kada čitav svijet gleda u vas, i samo mi je malo falilo, možda nekih 13 sekundi da osvojim zlato, ali to je sport - rekla je Kurtešova.

Ova mlada sportistkinja kaže da je sigurna u svoj još veći uspjeh na narednim takmičenjima, odnosno da će se na narednim evropskim i svjetskim takmičenjima boriti za zlatnu medalju.

Kurtešova je navela da se nada da će 2032. godine biti učesnik Olimpijskih igara, kada će karate biti vraćen na program Olimpijade.

- Moj cilj su Olimpijske igre u Australiji - poručila je svjetska vicešampionka u karateu iz Istočnog Sarajeva.

Ona je zahvalila porodici, klubu, gradu Istočno Sarajevo i svim sugrađanima na velikoj i iskrenoj podršci.

Istočno Sarajevo, doček za Marinu Kurteš (Foto: SRNA)

Njen trener Dejan Vukadin nije krio zadovoljstvo i ponos zbog svjetskog uspjeha svoje takmičarke, ističući da je ovaj rezultat plod izuzetno velikog, predanog i ozbiljnog rada i truda.

Prema njegovim riječima, Marina nastavlja krupnim sportskim koracima da prati svog sugrađanina svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova.

- Istočno Sarajevo treba da bude ponosno i na njih, ali i na sve mlade sportiste koji svojim rezultatima dostojno predstavljaju svoj grad - rekao je Vukadin i dodao da je Istočno Sarajevo grad sporta i mladosti.

On je naveo da se karate vraća u krug olimpijske porodice i da će se Kurtešova na Olimpijskim igrama takmičiti kao seniorka u čiji uspjeh ne treba sumnjati.

- Ona je i do sada na mnogobrojnim renomiranim takmičenjima pokazala koliko zna i koliko može, zbog čega zaslužuje velike uspjehe i sportsku sreću - rekao je Vukadin.

Iz Karate kluba Slavija ističu da su ponosni na uspjeh Kurtešove.

U finalu Svjetskog prvenstva u Veneciji Kurteševa je poražena od dvostruke uzastopne šampionke svijeta Talije Sombe iz Francuske rezultatom 4:1.

Kurtešova je do svjetskog srebra stigla pobjedama protiv Ketlin Keli iz Republike Irske 3:0, Marene Pijakuadio Јunkosu iz Venecuele 2:1, Bjeloruskinje Volhu Ramanijuk 1:0, Egipćanke Majar Zejnelabdin 6:5, dok je u polufinalu savladala Anu Piju Desiderio iz Italije.

Ovo je druga medalja za BiH na Svjetskom prvenstvu u Veneciji, jer je Emina Sipović osvojila bronzu.