latinica  ћирилица
14/10/2024 |  19:47 | Autor: SRNA

Dačić čestitao srpskim spasiocima na humanosti i herojstvu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je večeras u Loznici pripadnike Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su bili angažovani u Federaciji BiH radi pružanja pomoći nakon katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta, te im čestitao na humanosti i herojstvu.
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Dačić je naveo da je Srbija odmah, poslije teške nesreće koja je zadesila BiH, ponudila pomoć, te je u roku od nekoliko časova upućena ekipa Sektora za vanredne situaicje MUP-a od 36 članova sa 12 vozila i dva bagera i ekipom "Srbije voda" koji su učestvovali u raščišćavanju terena.

- Mi smo bili dio međunarodnog tima koji je pokazao solidarnost i pomoć kada treba - rekao je Dačić.

On je istakao da svi mogu da vide da Srbija ima sposobne ljude koji mogu da reaguju kada je to potrebno, prenijeli su beogradski mediji.

- Volio bih da nema povoda da se ovi timovi spasioca angažuju, ali ako se nešto desi, građani Srbije mogu da budu mirni i da će im biti pružena pomoć. Svi su se vratili živi i zdravi, čestitam im i zahvaljujem na humanosti i herojstvu - naveo je Dačić.

MUP Srbije je, po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prije osam dana uputio 36 pripadnika Tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije sa nekoliko vozila u FBiH da pomognu u spašavanju stanovštva Јablanice, koju su pogodile bujične poplave i klizišta.