latinica  ћирилица
15/10/2024 |  07:26 ⇒ 07:47 | Autor: TANЈUG

Belousov: Vojni resori Rusije i Kine saglasni u procjenama globalnih procesa

Vojni resori Rusije i Kine su saglasni u procenama globalnih procesa i dijele stav o tome šta bi trebalo da se uradi u trenutnoj situaciji, izjavio je danas ruski ministar odbrane Andrej Belousov na sastanku sa zamjenikom predsjednika Centralnog vojnog savjeta Narodne Republike Kine DŽangom Јungsjaom.
Andrej Belousov (foto: EPA-EFE/SAKCHAI LALIT) -
Andrej Belousov (foto: EPA-EFE/SAKCHAI LALIT)

- Јuče smo održali veoma sadržajne razgovore sa ministrom odbrane Narodne Republike Kine i vidimo da imamo zajedničke stavove, zajedničku procjenu situacije i zajedničko razumijevanje šta bi trebalo zajedno da učinimo - rekao je Belousov, prenosi RIA Novosti.

On je napomenuo da su zahvaljujući naporima lidera dvije zemlje, predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Kine Si Đinpinga, Rusija i Kina izgradile strateško partnerstvo.

- Naš zadatak je da ga ojačamo i razvijemo - naglasio je Belousov i izrazio uverenje da će danas biti donijete značajne, teške odluke.

Belousov je napomenuo da Rusija i Kina ove godine proslavljaju 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, a sledeće godine 80. godišnjicu zajedničke pobede nad fašizmom.

- Imamo zajedničku istoriju, dug put zajedno, gledamo u budućnost sa samopouzdanjem - rekao je Belousov.