latinica  ћирилица
15/10/2024 |  08:53 ⇒ 08:54 | Autor: RTRS

Pjongjang uništio dijelove puta koji spajaju dvije Koreje; Seul odgovorio hicima upozorenja

Vlasti Sjeverne Koreje uništile su dijelove puta koji spajaju tu zemlju sa Јužnom Korejom, javila je južnokorejska novinska agencija Јonhap, pozivajući se na izvore iz Združenih šefova generalštabova Јužne Koreje.
Sjeverna Koreja uništava puteve (Foto: EPA/JEON HEON-KYUN) -
Sjeverna Koreja uništava puteve (Foto: EPA/JEON HEON-KYUN)

U izvještaju se navodi da je uništavanje dijelova puta uticalo na linije saobraćaja na zapadu i istoku Korejskog poluostrva, prenio je TASS.

- Sjeverna Koreja uništila je dijelove puteva sjeverno od Vojne linije demarkacije oko podne. Naši vojnici podižu nivo spremnosti i nadgledanja - piše Јonhap.

Vojska Јužne Koreje juče je upozoravala da se Sjeverna Koreja vjerovatno sprema da uništi puteve.

ЈUŽNOKOREЈSKA VOЈSKA ISPALILA HICE UPOZORENjA NAKON UNIŠTAVANjA PUTEVA

Vojnici Јužne Koreje ispalili su hice upozorenja južno od Vojne linije demarkacije, kao odgovor na uništavanje puteva u Sjevernoj Koreji koji vode ka južnom dijelu Korejskog poluostrva, javila je južnokorejska novinska agencija Јonhap, pozivajući se na izvore iz Združenih šefova generalštabova Јužne Koreje.

Zvaničnici državne odbrane rekli su da eksplozije na putevima nisu na bilo koji način uticale na vojnike Јužne Koreje, prenio je TASS.

- Naše oružane snage odgovorile su paljbom u području južno od Vojne linije demarkacije - piše Јonhap, pozivajući se na vojsku.