latinica  ћирилица
15/10/2024 |  10:47 ⇒ 10:48 | Autor: RTRS

Memorijalni turnir "Mihailo Drobnjak" sutra u Palama

U Palama će se u sutra u SPC "Peki", održati memorijalni turnir u malom fudbalu "Mihailo Drobnjak" u znak sjećanja na prerano preminulog prijatelja, kolegu i sugrađanina Mihaila Drobnjaka.
Mali fudbal - Foto: ilustracija
Mali fudbalFoto: ilustracija

Organizatori turnira su Unija studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Savez studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, dok će turnir okupiti ekipe studenata iz svih organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Inicijativom održavanja ovog turnira, kojim njeguju uspomenu na svog prijatelja i kolegu, ovdašnji studenti potvrđuju ne samo da nisu zaboravili ime Mihajla Drobnjaka, već naprotiv, da im sjećanje na njega i brojne aktivnosti u kojima je učestvovao, predstavljaju dodatni podstrek i motivaciju za dalji rad.

Podsjećamo, Mihailo Drobnjak je preminuo 8.9.2023. godine. Obavljao je funkciju predsjednika Saveza studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Bio je dugogodišnji član Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, član Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te izrazito aktivna ličnost u brojnim dešavanjima i aktivnostima Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Od prvih studentskih dana, bio je učesnik i organizator brojnih sportskih takmičenja na Univerzitetskim sportskim igrama, u svojoj lokalnoj zajednici i drugim mjestima.

Posebno se isticala njegova humanost ali i brojne organizacione sposobnosti, koje je iz dana u dan širio i prenosio na sve one koji su zajedno sa njim gradili bolji studentski život.

Stavljajući po strani sve funkcije koje je obavljao u studentskim organima, Mihailo će ostati upamćen najprije kao dobar čovjek, požrtvovan i iskren prijatelj, čiste duše i velikog srca.