latinica  ћирилица
15/10/2024 |  12:55 | Autor: SRNA

I dalje se traga za jednim nestalim licem u opštini Konjic

Na području opštine Konjic i dalje se traga za jednim licem nestalim u poplavama i klizištima koji su prošle sedmice zadesili ovu opštinu, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.
Konjic - poplave - Foto: SRNA
Konjic - poplaveFoto: SRNA

Na području Konjica i Јablanice saniraju se posljedice nepogoda, tako da je snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno u svim naseljenim mjestima osim u jednom dijelu Donje Јablanice.

Vrše se popravke na vodovodnoj mreži u mjestima pogođenim poplavama, a pitka voda se na ugrožena područja dostavlja cisternama.

Na području opštine Јablanica radi se na raščišćavanju i sanaciji putnih komunikacija koje su u prekidu, a stanovnicima se dostavljaju hrana i lijekovi.

U Fojnici i Kiseljaku, koji su takođe bili pogođeni poplavama u noći između 3. i 4. oktobra, ukinuto je stanje prirodne nesreće i nastavlja se sanacija poplavljenih područja.

Civilna zaštita na području opštine Stari Grad u Sarajevu 24 časa organizovano vrši osmatranje terena na lokalitetima Curine njive i Bistrički potok radi ranog upozoravanja zbog uočenih dubokih pukotina napunjenih vodom usljed kišnih padavina i mogućeg klizanja tla.