latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:02 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Nešić: Dovedena u pitanje saradnja sa EVROPOL-om

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je, ukoliko direktoru Federalne uprave policije Vahidinu Munjiću Evropol nije odobrio prisustvo na Konvenciji šefova policija članica ove organizacije, onda se dovodi u pitanje i funkcionisanje zajedničke kontakt tačke i saradnja sa EVROPOL-om.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je Srni rekao da nema zvanične informacije da li je Munjiću zabranjena posjeta EVROPOL-u, te da će tokom dana tražiti da mu dostave potrebne informacije.

- Ako je to tako, onda dovodimo u pitanje i funkcionisanje zajedničke kontakt tačke i možemo dovesti u pitanje saradnju sa Evropolom. Sve osobe koje mogu ugroziti saradnju sa tom organizacijom, bez obzira na kojoj poziciji se nalaze, ne treba da budu na toj poziciji. Moramo istrajati u borbi protiv kriminala, organizovanih kriminalnih grupa i svega onog što ugrožava bezjednost građana i imovine - poručio je Nešić.

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić nije prisustvovao Konvenciji šefova policija članica Evropola u Hagu jer mu Evropol nije odobrio, saznaje Srna.

Za razliku od njega, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević učestvovao je krajem septembra u radu konvencije i održao biletaralne sastanke sa prestavnicima Evropola i zemalja Balkana.

Konvenciji je prisustvovao i direktor Sipe Darko Ćulum, dok je Munjić ostao u BiH.