latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:04 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Sekretarijat za raseljena lica: Za projekte u pet lokalnih zajednica ukupno 120.000 KM

U prostorijama Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije danas je potpisano pet ugovora o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, ukupne vrijednosti 120.000 KM.
Potpisivanje ugovora (Foto: Ustupljena fotografija) -
Potpisivanje ugovora (Foto: Ustupljena fotografija)

Iz Sekretarijata saopšteno je da je ugovore potpisao direktor te institucije Davor Čordaš sa gradonačelnikom Prnjavora i načelnicima opština Milići, Petrovo, Јezero i Šipovo.

Po 30.000 KM biće utrošeno za rekonstrukciju Ulice 14. srednjobosanske narodnooslobodilačke udarne brigade u Prnjavoru i asfaltiranje puta Derventa–Sastavci u Milićima.

Po 20.000 KM namijenjeno je za sanaciju putnog pravca Kaluđerica–Stupari u opštini Petrovo, zatim za sanaciju i asfaltiranje lokalnog puta u mjestu Prisoje u Јezeru, te rekonstrukciju i dogradnju vodovodnog sistema u naselju Babići na teritoriji Šipova.

Čordaš je rekao da je, osim kuća ovoj kategoriji stanovništva, potrebno obezbijediti put, te sve što je neophodno da bi jedno domaćinstvo i porodica mogla normalno funkcionisati.

- I to od ulične rasvjete, vodovodne mreže, električne energije, dostupnih zdravstvenih ustanova, ali i mjesta gdje će se okupljati. Sve su to projekti koje Sekretarijat realizuje u lokalnim zajednicama u kojima živi raseljeno stanovništvo - rekao je Čordaš.

Iz Sekretarijata su napomenuli da se navedeni infrastrukturni projekti realizuju u okviru redovnog programa rada ove institucije, a finansiraju iz budžeta Srpske.