latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:25 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Kovačević: Nešković da odgovori zašto je povukao Prijedlog zakona i kakav dogovor je opozicija postigla sa nalogodavcima

Da bi izbjegao da objasni po čijem nalogu je povukao prijedlog zakona, delegat SDS-a u Domu naroda PS BiH Želimir Nešković lažno i bijedno optužuje institucije Republike Srpske, rekao je delegat SNSD-a u Domu naroda Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Pa ko je pozvao sudije iz Republike Srpske da se povuku iz Ustavnog suda BiH zbog preglasavanja koje vrše stranci i Bošnjaci, ako nije Narodna skupština Republike Srpske? - upitao je Kovačević.

Upitao je Neškovića za nije čuo da su predsjednik Republike Srpske, kao i ostali zvaničnici Republike Srpske, pod sankcijama, između ostalog i zbog toga što se protive zloupotrebama Ustavnog suda BiH?

- Odakle taj tekst prijedloga zakona Neškoviću, ako ga nije prepisao od institucija Republike Srpske koje su ga usaglasile prije više od deset godina i uporno se borile za njega? Nešković bi, umjesto što ovako besramno optužuje Republiku Srpsku, samo trebao da odgovori ko mu je naredio da povuče zakon i kakav politički dogovor su postigli oni iz opozicije, njihovi naredbodavci, stranci i političko Sarajevo - naveo je Kovačević na Iksu.