latinica  ћирилица
15/10/2024 |  16:58 ⇒ 18:53 | Autor: Agencije

Kraljevi tenisa stigli u Rijad (VIDEO)

Krem svjetskog tenisa nalazi se u Rijadu, gdje od sutra, pa do 19. oktobra predstoji Slem šest kraljeva.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI, ilustracija)

Među najboljim je i Novak Đoković, koji, uz Rafaela Nadala, ima direktno mjesto u polufinalu.

Novak i Rafa će sutra biti slobodni, kada su na programu mečevi mlađih asova.

Protivnik Đokoviću u četvrtak biće bolji iz duela Danila Medvedeva i Јanika Sinera, dok će na megdan Nadalu istog dana izaći pobjednik meča Holger Rune – Karlos Alkaras.

Petak je slobodan dan, dok su u subotu na programu meč za treće mjesto, kao i finale.

Pobjedniku će pripasti šest miliona dolara. Osim toga, svaki učesnik je u startu dobio po milion i po dolara.

Ovaj slem ne donosi bodove za svjetsku rang listu, niti će ilustrovati rekord učesnika. Ali, to pokazuje saudijski ekonomski mišić, koji nagrađuje učesnike sa nezamislivim iznosima za bilo koji profesionalni događaj.

Oproštaj Nadala

Oproštaj koji je zvanično najavio Rafael Nadal povećava interesovanje za teniski spektakl u Rijadu. To će biti pretposljednji put da vidimo Rafu na terenu.

Mjesec dana nakon ovog slema, od 19. do 24. novembra, to će biti završna faza Dejvis kupa, trenutak koji je postavio pobjednik 22 Gren slema da spusti reket u 38. godini. Ukoliko u međuvremenu ne odluči da odigra turnir, što je opcija koja se trenutno ne razmatra, Rafael Nadal će skočiti direktno iz Rijada u Malagu. Odbrojavanje do njegovog oproštaja počinje na ovoj izložbi u Saudijskoj Arabiji.

Đoković "pali vatru na teniskom terenu"

Najavni spot koji je pripremljen za ovu prliku privukao je veliku pažnju. Na njemu su originalno i spektakularno prikazani svi učesnici turnira Slem šest kraljeva.

Karlos Alkaras kao "pješčani čovjek", Јanik Siner kao renesansni umjetnik, Holger Rune kao Viking, Danil Medvedev kao kralj medvjeda, Rafael Nadal kao kralj (od) šljake, a Novak Đoković kao vođa vukova.

Srpski teniser ostavljen je za kraj spota i pojavljuje se u snijegu na planini. Novak levitira, dok oko njega šetaju vukovi. Kada loptica dođe do njega, Đoković se "budi" iz meditacije, uzima reket i šalje je daleko do teniskog trona čime zapali vatru na teniskom terenu.