latinica  ћирилица
15/10/2024 |  18:18 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

Ljubojević: Ratna prošlost Sene Uzunović dovoljan razlog da se nikada ne nađe u sudnici u svojstvu sudije

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević izjavila je da su prošlost i ratna biografija Sene Uzunović dovoljan razlog da se jedna takva osoba nikada ne nađe u sudnici u svojstvu sudije, kao i još jedan dokaz da kadar SDA suvereno vlada pravosuđem.
Anja Ljubojević - Foto: RTRS
Anja LjubojevićFoto: RTRS

Ljubojevićeva je istakla da je saopštenje neustavnog Suda BiH kojim se pokušava opravdati Uzunovićeva i dati legitimitet jednoj takvoj osobi potpuno promašeno, jer je svima jasno da ona nije i ne može biti objektivna.

- Samo jedna takva osoba, potpuno ostrašćena i puna mržnje prema Srbima, mogla je da prihvati da vodi izmišljeni proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a koji su napakovali njeni šefovi - istakla je Ljubojevićeva.

Ona je dodala da na zvaničnoj stranici Suda BiH u biografiji Uzunovićeve nema ključnog podatka o njenom učešću u ratu.

- Tamo ne možemo pročitati veoma bitan podatak, koji je poznat javnosti BiH, da je to osoba koja je za vrijeme rata obavljala dužnost pomoćnika komandanta u Petoj brdskoj brigadi takozvane Armije BiH - ukazala je Ljubojevićeva.

Ona je naglasila da činjenica da je imala značajnu ratnu ulogu u potpunosti diskredituje Uzunovićevu, kao i sam Sud, koji je neustavno tijelo i koji čini kadar SDA koji su pružali podršku zlikovcima, što najbolje pokazuje Uzunovićeva.

- Јavnost mora da bude upoznata o kakvoj osobi je riječ i ko treba da donese presudu demokratski izabranom predsjedniku Republike Srpske po instrukcijama nekog lažnog Kristijana Šmita i američkog ambasadora - rekla je Ljubojevićeva.

Svima je poznato, dodala je Ljubojevićeva, i da je Uzunovićeva bila istražni sudija tokom rata i nije učinila ništa da se osude oni koji su na svirep način počinili ubistva nad Srbima.

- Sena Uzunović nije ništa učinila da se kazne monstrumi koji su ubili braću Petra i Pavla Golubović iz Konjica i s toga nikakva lažna saopštenja Suda ne mogu izmijeniti tu istinu. Mnogo je činjenica koje potvrđuju da ona nije i ne može biti objektivna i to je otvoreno pokazala u dosadašnjem toku suđenja - istakla je Ljubojevićeva.

Ona je ukazala da Sena Uzunović ne bi smjela nikada više da sudi u bilo kojem sudskom procesu.

- Dodijeljena joj je uloga sudije u izmišljnom postupku samo kako bi još više provocirali i ponižavali sve Srbe. I samo njeno prisustvo u Sudu je provokacija za Srbe, a ne da ona nekome sudi. Takva osoba da je prava i pravde ne bi smjela ni kročiti u sudnicu kao sudija - zaključila je Ljubojevićeva.