latinica  ћирилица
15/10/2024 |  22:42 ⇒ 22:43 | Autor: TANЈUG

Sferopulos: Odbrana je bila ključ pobjede, čestitam igračima

Trener košarkaša Crvene zvezde Јanis Sferopulos izjavio je da je odbrana bila ključ pobjede te ekipe protiv Fenerbahčea.
Јanis Sferopulos (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Јanis Sferopulos (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras Fenerbahče rezultatom 76:57, a crveno-bijeli su ostali neporaženi poslije trećeg kola Evrolige.

- Meni je najbitnija bila naša odbrana, dozvolili smo im samo 57 poena, a Fenerbahče je sjajan napadački tim. Dobrom odbranom smo ih natjerali da naprave 18 grešaka. Odbrana je bila ključ pobjede, u napadu smo pronalazili prava rješenja, to nam je omogućila naša čvrsta odbrana, čestitam igračima - rekao je Sferopulos poslije meča.

Trener Zvezde je poručio da ekipa još uvijek gradi atmosferu i da će biti sve bolja u nastavku sezone.

- Zadržali smo kostur ekipe iz prošle sezone, ali smo dodali neke nove bitne igrače, njih sad treba da uklopimo u tim. Možemo da budemo bolji, moramo da nastavimo da treniramo, bićemo sve bolji - izjavio je Sferopulos.

On je naveo da je večerašnja pobjeda zasluga igrača koji su odigrali timski.

- Јoš uvijek je rano da komentarišem sezonu, odigrali smo samo tri utakmice, ali moram da kažem da je sve to zasluga igrača. Radi se o njihovom trudu, oni igraju kao tim, to je najbitnije - dodao je Sferopulos.

Košarkaši Zvezde će u četvrtom kolu Evrolige, u petak od 20 časova, dočekati Barselonu.