latinica  ћирилица
15/10/2024 |  22:48 ⇒ 22:48 | Autor: TANЈUG

Liga nacija: Srbija poražena od Španije (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Španije je lako i ubjedljivo pobijedila Srbiju rezultatom 3:0 u meču četvrtog kola grupe A4 Lige nacija i tako dva kola prije kraja obezbijedila plasman u četvrtfinale takmičenja u kom brani titulu.
Španija - Srbija (Foto: PA-EFE/JULIO MUNOZ) -
Španija - Srbija (Foto: PA-EFE/JULIO MUNOZ)

Na tabeli grupe A4 prvak Evrope poslije četiri kola ima deset bodova, Danska ima sedam, Srbija četiri, a Švajcarska bod.

Španija je imala čak 29 udaraca ka golu Srbije, nije iskoristila ni penal, dok su "orlovi" samo tri puta šutirali ka golu "furije".

Prvaci Evrope su u Kordobi poveli već u petom minutu, Pedro Poro je centrirao, a na drugoj stativi je najbolje skočio Ajmerik Laport i poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Predraga Rajkovića.

Laportu je to bio drugi gol za Španiju, prethodni je dao 2021. godine na Evropskom prvenstvu, u pobjedi 5:0 nad Slovačkom.

U 16. minutu Mikel Merino je pogodio stativu. Španija je novu šansu da duplira prednost imala u 34. minutu, ali je udarac Mikela Ojarzabala sa 18 metara odlično odbranio Rajković.

Španija - Srbija (Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ)

Selektor Srbije Dragan Stojković je već na poluvremenu napravio dvostruku promjenu u timu, umjesto Dejana Јoveljića i Lazara Samardžića u igru su ušli Luka Јović i Marko Grujić.

Španija je u 54. minutu propustila najbolju moguću šansu da duplira prednost, Alvaro Morata je sa penala šutirao preko prečke.

Srbija je mogla do izjednačenja u 63. minutu, Kosta Nedeljković je poslije kontranapada centrirao, a kapiten Aleksandar Mitrović loše šutirao iz veoma izgledne pozicije.

Dva minuta kasnije Morata se iskupio za promašeni penal, matirao je Rakovića poslije asistencije Fabijana Ruiza.

U 77. minutu poslije VAR asistencije Strahinja Pavlović je dobio direktan crveni karton zbog prekrašaja nad Ojarzabalom, a zatim je iz tog slobodnog udarca Aleks baena postigao prvi gol u dresu Španije za 3:0 za prvaka Evrope.

U 80. minutu moglo je da bude i 4:0, ali je rezervista Pedri pogodio prečku.

U narednom kolu, 15. novembra, Srbija gostuje Švajcarskoj, dok će Danska biti domaćin Španiji.