latinica  ћирилица
16/10/2024 |  10:44 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Posjeta rukovodstva MUP-a Srpske Rusiji: Intenzivirati saradnju u vidu obuka i prakse (FOTO)

Dosadašnja saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa Glavnom upravom MUP-a za grad Moskvu ocijenjena je dobrom, te je treba intenzivirati u vidu obuka, razmjene iskustava, prakse i opreme, zaključeno je danas na sastanku u Moskvi.
Posjeta rukovodstva MUP-a Srpske Ruskoj Federaciji - Foto: Ustupljena fotografija
Posjeta rukovodstva MUP-a Srpske Ruskoj FederacijiFoto: Ustupljena fotografija

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, kao i rukovodstvo Glavne uprave MUP-a za grad Moskvu, sa kojima MUP Republike Srpske ima potpisan Memorandum o saradnji još od 2015. godine.

Karan je naveo da je ova posjeta Upravi dragocjeno iskustvo za pripadnike Ministarstva Srpske, jer je Moskva jako bezbjedan grad, saopšteno je iz Ministarstva.

- Za nas je korisno sagledati sve mogućnosti održavanja pune bezbjednosti jednog ovakvog višemilionskog grada. Mi smo jako mali u odnosu na Moskvu, ali provodimo iste procese da bi Republika Srpska i svi naši građani bili bezbjedni - rekao je Karan.

Karan i Kostrešević su se upoznali sa načinom rada Situacionog centra, koji je zapravo komandno operativni centar razvijen za potrebe Svjetskog prvenstva u fudbalu, a koji danas služi kao Centar za upravljanje video nadzorom grada Moskve.

Oni su posjetili i Prvi specijalizovani puk u okviru kojeg djeluje i Turistička policija grada Moskve, te Konjica i policijske snage za obezbjeđenje manifestacija i skupova u gradu Moskvi.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)