latinica  ћирилица
16/10/2024 |  11:50 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Nikad veća podrška predsjedniku Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika; Konferencija za novinare nakon ročišta (FOTO)

Pred Sudom BiH okupio se veliki broj građana i nosioca javnih funkcija u Srpskoj i na nivou BiH pred današnje ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću u postupku koji se protiv njih vodi zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita".
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Pred zgradom Suda BiH su građani sa transparentima na kojima, između ostalog, piše "Ovo je montiran politički proces!", "Zakazali ste ročišta u kampanji, al` Milorad sa narodom Srpsku brani" i " Predsjedniče, uz tebe je narod!".

Fotogaleriju pogledajte OVDЈE.

Branilac predsjednika Srpske Goran Bubić ranije je rekao, da slijedi izvođenje dokaza odbrane drugooptuženog Lukića i replika dokaza Tužilaštva, zavisno od raspoloživog vremena.

Foto: RTRS

Suđenje će biti nastavljeno pred sudijom Senom Uzunović, s obzirom na to da je Krivično vijeće Suda BiH, prošle sedmice, odbacilo zahtjev Dodikove odbrane za njeno izuzeće.

Foto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske održaće danas u Istočnom Sarajevu konferenciju za novinare u 15.30 časova u Sjedištu Vlade Republike Srpske.

Fotogaleriju možete pogledati  OVDЈE.