latinica  ћирилица
16/10/2024 |  14:04 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

Vulić: Ovdje nema ni "p" od prava, niti "s" od stručnosti

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je uoči ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću pred Sudom BiH da to što rade nije demokratija, već pravno nasilje i pravna perverzija.
Sanja Vulić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Sanja VulićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Vi nemate ni "p" od prava, niti "s" od stručnosti", istakla je Vulićeva i dodala kako je zgrožena saopštenjem Suda BiH kojim su komentarisali medijske napise.

Ona je podsjetila da je postavila čak 12 poslaničkih pitanja Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Sudu BiH i Tužilaštvu BiH, a jedno od njih je bilo kako je Sena Uzunović imenovana za sudiju.

- Sadašnji aktuelni predsjednik VSTS-a mi je odgovorio na 12 stranica da to nisu radili oni već, da je ona birana u vrijeme nezavisne komisije i tadašnjeg visokog predstavnika - rekla je Vulićeva novinarima.

Dodala je da to jasno govori da Uzunovićeva radi u službi stranaca, a ne u službi prava, pravde i zakona.

- Uostalom, da radi po zakonu mi danas ovdje ne bismo bili i ne bismo trpili ovu torturu koju trpimo - ocijenila je Vulićeva.

Ona je podsjetila da je na mjestu gdje su sada famozni Sud i Tužilaštvo bilo najveće srpsko stratište.

- Ovdje su Srbi na najsvirepiji način mučeni i oni su danas doveli tu predsjednika Republike Srpske i direktora "Službenog glasnika" da im sude, da na još jedan način u ovoj takozvanoj demokratiji i takozvanoj državi ponižavaju predstavnike srpskog naroda - naglasila je Vulićeva.

Navela je da je srpski narod birao svog predstavnika i da ovo što sada rade nije ništa drugo već pokušaj apsolutne imaginacije tog naroda.

- Mi smo njima ovdje u BiH višak i oni ništa drugo ni ne rade, već pokušavaju da nas ponize i da nas apsolutno eliminišu - rekla je Vulićeva.

Ona je ocijenila da sve veći broj prisustva srpskog naroda kao podrške predsjedniku Republike i Lukiću jasno pokazuje da Srbi neće ćutati.

- Nećemo ćutati, nećemo vam se povinovati, ne plašimo se vas. Otjerali ste nas od Sarajeva i mnogih drugih prostora, ali to ne znači da mi nemamo pravo na dio BiH kako je to Dejtonom definisano - poručila je Vulićeva.

Pred Sudom BiH danas je biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću zbog "nepoštovanja odluke Kristijana Šmita".