latinica  ћирилица
16/10/2024 |  16:54 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

Zahvalnice za podršku Srbima u južnoj srpskoj pokrajini (VIDEO)

Gradu Zvorniku, Osnovnoj školi "Sveti Sava", Crkvenoj opštini i vlasniku preduzeća "Metalkomerc" Željku Petkoviću danas su uručene zahvalnice za podršku projektima banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
Zahvalnica za podršku Srbima u južnoj srpskoj pokrajini - Foto: RTRS
Zahvalnica za podršku Srbima u južnoj srpskoj pokrajiniFoto: RTRS

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je novinarima da je grad sa zadovoljstvom prihvatio da bude domaćin djeci sa Kosova i Metohije koja su u junu boravila kod vršnjaka u ovom gradu.

- Drago mi je da su se djeca sa Kosova i Metohije osjećala dobro u našem gradu, družila sa vršnjacima - rekao je Ivanović, koji je takođe bio domaćin djeci iz južne srpske pokrajine, te je zahvalio i ostalima kod kojih su mališani boravili.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da su uručene zahvalnice svima koji su zaslužni za učešće u nekoliko projekata Odbora koji vodi brigu o srpskom narodu, djeci, višečlanim porodicama i djeci sa posebnim potrebama.

On je rekao da Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji nastavlja sa svojim projektima i izrazio zahvalnost što je Zvornik prihvatio da bude domaćin ktitorske slave Pećke patrijaršije koja slavi Svetog Arsenija Sremca 10. novembra.

- Odbor izražava zahvalnost za pomoć u izgradnji i opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.