latinica  ћирилица
16/10/2024 |  19:40 ⇒ 19:41 | Autor: TANЈUG

Premijera filma "Prva klasa - pun gas!"

Film "Prva klasa - pun gas!" reditelja Vladimira Miće Popovića premijerno je prikazan večeras u bioskopu Sinepleks u TSC Ušće u Beogradu.
Rade Ćosić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Rade Ćosić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Јedan od glavnih glumaca Miodrag Radonjić, koji tumači lik Nijemca, izjavio je uoči premijere, da ima analitički pristup kada se priprema za ulogu.

- Bavim se dosta tim karakterom i odnosima sa drugim junacima, jer zapravo iz tih odnosa se gradi i tvoj lik. Tako da smo imali i privilegiju da imamo glumačke probe, da to zaista temeljno radimo. Mislim da smo napravili jedan jako lijep, bajkovit film i da će se ljudima to dopasti - rekao je Radonjić za ulogu u filmu koji je omaž kultnom ostvarenju "Nacionalna klasa".

Crvenim tepihom prošetala je autorska i glumačka ekipa, kao i brojni glumci koji su podržali kolege.

Prije projekcije priređen je događaj u blizini tržnog centra gdje su kaskaderi simbolično napravili nekoliko krugova sa trkačkim automobilima simulirajući brzu vožnju.

Svečanoj projekciji prisustvovali su brojni gosti koji su popunili svih šest bioskopskih sala. Radnja filma prati priču dva rivala na trkačkoj stazi koje tumače Rade Ćosić i Radonjić. Oni su pasionirani vozači u trkama "juga" i dio ljubavnog trougla sa Nevenom koju igra glumica Matea Milosavljević.

U filmu još igraju Andrija Milošević, Nenad Јezdić, Olga Odanović, Ljubomir Bandović, Hristina Popović i Aleksandra Tomić, ali i španski glumac srpskog porijekla Darko Perić koji je prepoznatljiv po ulozi iz serije "Kuća od papira".

Kraj filma obilježio je dug aplauz, nakon čega su se autori i glumci poklonili publici u svim salama.

Za produkciju filma zaduženi su Rade Ćosić, Zoran Tomić i Nikola Burovac. Direktor filma je Đurđa Vitorović, za scenario su zaduženi Zoran Mitrović i Ćosić, dok je direktor fotografije DŽejlan Ibrahimović.

Film je od 17. oktobra na redovnom bioskopskom repertoaru.