latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:19 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Ministarstvo zdravlja: Nadležni da što prije kazne napadača na doktorku u Bratuncu

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske osudilo je napad koji se desio na doktoricu Snežanu Stojanović zaposlenu u Domu zdravlja Bratunac, zbog kojeg je hospitalizovana u zvorničkoj Bolnici i zatražilo od nadležnih da što prije kazne napadača.
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija) -
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija)

U saopštenju Ministarstva navodi se da očekuju ažurno postupanje nadležnih organa kako bi se počinilac što prije kaznio u skladu sa zakonom, a na šta su u znak podrške svojoj koleginici ukazali i zdravstveni radnici Doma zdravlja u Bratuncu.

- Uvažavajući da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg standarda ljudskih prava, kao i fizički i psihički integritet i bezbjednost svoje ličnosti, napominjemo da i zdravstveni radnici u obavljanju svog posla moraju da od pacijenata i njihovih porodica dobiju isti nivo poštovanja, svoje radno mjesto smatraju sigurnim - saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenjeu se dodaje da zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spasavanja života, a da građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu.

Ministarstvo naglašava da ne postoji nijedno opravdanje za bilo koju vrstu napada - verbalnog ili fizičkog, a koje su neki zdravstveni radnici, nažalost, doživjeli.

- I u ovom, kao i u svakom sličnom slučaju, apelujemo na poštovanje zakona i propisa s ciljem zaštite svakog pojedinca i njegovog ličnog integriteta i profesionalnog rada - poručuju iz Ministarstva.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u stalnom je kontaktu sa Domom zdravlja Bratunac i Bolnicom Zvornik gdje se povrijeđena doktorka nalazi na liječenju.

- Povrijeđenoj doktorici Stojanović želimo brz oporavak od zadobijenih povreda i pretrpljenog stresa, u nadi da se ovakvi incidenti neće dešavati - dodaju iz Ministarstva.