latinica  ћирилица
20/10/2024 |  11:15 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Saniran most na Rači (VIDEO)

Investicije Vlade Republike Srpske u putnu infastrukturu na području sembersko-majevičke regije će se u narednom periodu širiti, jer Bijeljina povezuje Srbiju sa Srspkom, istakli su u ЈP Putevi Srpske.
Most na Rači - Foto: RTRS
Most na RačiFoto: RTRS

Za putnu infrastrukturu na magistralnim i regionalnim pravcima, Vlada Srspke realizuje projekte u vrijednosti 15 miliona KM, a najmanje toliko planirano je i za narednu godinu. Nedavno je saniran kolovoz na savskom mostu na graničnom prelazu Rača, a radi se i na drugim dionicama.

Rehabilitacija magistralnog puta Vršani-Bijeljina, u dužini od 18 kilomatara, vrijedna je 9,5 miliona KM. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a rok je 14 mjeseci.

Milan Dakić, direktor Puteva Republike Srpske, rekao je da su nakon poziva učesnika saobraćaja o stanju kolovoza na mostu preko Save, intervenisali i otklonili nedostatke, tako da je most sada prohodan za saobraćaj.

Most na Savi na graničnom prelazu Rača dodatno je opterećen prevozom šljunka za izgradnju najvećeg infarstrukturnog projekta u regiji auto-puta Kuzmin-Bijeljina i novog mosta. Kolovoz pod ovim teretom brzo propada, o čemu svjedoče i naši snimci i sagovornici iz prethodne sedmice.

Putevi Srpske ispunili su obećanje i sanirali oštećenja. Tako je i na magistralnom pravcu Bijeljina-Zvornik gdje se privodi kraju rehabilitacija dijela magistrale u Јanji. Bijeljina put je izvođač radova i na području opština Lopare i Ugljevik.

Aleksandar Kecman, tehnički direktor Bijeljina puta, kaže da trenutno izvode radove na sanaciji mosta na regionalnom putu u Loparama, u mjestu Mačkovac, koji je bio teže oštećen i njime se nisu mogla kretati teška teretna vozila.

Svi regionalni i magistralni putevi na području Semberije su opterećeni zbog izgradnje auto-puta Bijeljina-Rača. Potreba za ovom saobraćajnom komunikacijom već je davno prepoznata, jer je Srbija najveći privredni partner Republici Srspkoj.

- Iz tog razloga Vlada je, uz saglasnost Ministarstva saobraćaja, dala saglasnost da Putevi Srpske obrate pažnju na opterećnost i da održavaju i prate stanje na tim putevima kako bi se radovi nastavili i dok projekti ne budu završeni - rekao je Dakić.

Samo za puteve u Semberiji, Vlada Srpske je u godini na izmaku izdvojila 15 miliona KM. Plan je da se najmanje toliko izdvoji i naredne godine.