latinica  ћирилица
21/10/2024 |  14:04 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Ministarstvo prosvjete: Јavni konkurs za kampanju Čitajmo zajedno

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Јavni konkurs za izbor i sufinansiranje projekta koji podstiče čitanje i razvoj čitalačke publike u Republici Srpskoj za 2024. godinu, a sufinansiranje projekta planirano je u okviru ovogodišnje kampanje "Čitajmo zajedno" koju organizuje resorno Ministarstvo.
Knjige - ilustracija -
Knjige - ilustracija

Cilj konkursa, koji je otvoren do 20. novembra, je izbor najboljeg predloženog projekta koji podstiče čitanje i razvoj čitalačke publike u Republici Srpskoj, nakon čega će Ministarstvo zajedno sa odobranim subjektom sprovesti tradicionalnu kampanju "Čitajmo zajedno" posvećenu razvoju, promovisanju i popularizaciji književnosti i čitanja.

Pravo prijave na konkurs imaju udruženja u kulturi i javne ustanove kulture čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Vrednovanje pristiglih prijedloga i izbor najboljeg projekta, u skladu sa osnovnim uslovima i kriterijumima utvrđenim konkursom, obaviće stručna komisija koju rješenjem imenuje ministar prosvjete i kulture.

Budžet za realizaciju kampanje "Čitajmo zajedno" u 2024. godine je 20.000 KM.

Јavni konkurs za izbor i sufinansiranje projekta koji podstiče čitanje i razvoj čitalačke publike, uz obavezne prateće obrasce /Prijavni obrazac, Projektni obrazac, Finasijski plan/ dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvjete kulture Republike Srpske.