latinica  ћирилица
23/10/2024 |  12:49 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Prnjavorčani dominirali manifestacijom "Ćopićeve staze djetinjstva"

Završena je manifestacija "Ćopićeve staze djetinjstva" , a Radio Televizija Republike Srpske je i ove godine bila medijski partner manifestacije. Što se programa tiče, "Ćopićeve staze djetinjstva" zamjenica ministrice kulture Tanja Đaković je otvorila manifestaciju i uzela uvodnu riječ.
Fondacija Branko Ćopić - Foto: Ustupljena fotografija
Fondacija Branko ĆopićFoto: Ustupljena fotografija

Fondacija "Branko Ćopić" je organizator manifestacije i objavila je i rezultate nagradnog konkursa na manifestaciji "Ćopićeve staze djetinjstva".

- Prvu nagradu i 100 KM osvojila je Valentina Prelević, 9. razred Osnovne škole "Branko Ćopić", Prnjavor, pod mentorstvom nastavnice Branke Šćepović; drugu nagrada i 90 KM osvojila je Aleksandra Medar, 8/3 razred Osnovne škole "Branko Ćopić" Prijedor, pod mentorstvom nastavnice Đurđice Končar; dodijelili smo dvije treće nagrade sa 80 KM: Ivani Petrović 7/2, iz Osnovne škole "Branko Ćopić", Rakovica, Beograd, pod mentorstvom nastavnice Milice Bijelić i Mari Vojnović, 7. razred iz OŠ "Branko Ćopić" Donji Dubovik, Krupa na Uni - istaknuto je u saopštenju.

Fondacija "Branko Ćopić", podvlače u saopštenju, i ove godine dodjeljuje svoju najvišu nagradu "Blagodarje" pojedincima i ekipi stvaralaca koji su najviše doprinijeli afirmaciji lika i djela našeg najzavičajnijeg pisca.

- Dobitnici "Blagodarja" za ovu godinu su prof. dr Branko Tošovič, profesor sa Karl-Franc instituta iz Graca, Anton Kasipović i autorska ekipa izložbe: "Јeževa kućica - izmišljanje boljeg sveta", koja je organizovana u Beogradu, a koju je pogledalo 150.000 posjetilaca. Potom su bila urućena i priznanja pojedincima: direktoru OŠ "Branko Ćopić" iz Prnjavora, Dariju Vlajiću, nastavnicama Đurđici Končar i Branki Šćepović te Časopisu "Korijeni" koje je svoje stranice otvorilo obimnoj studiji o Branku Ćopiću", Za kraj "Ćopićevih staza" čuli smo recital u kome su učestvovali pjesnici: Zoran Kostić, Predrag Bjelošević, Milan Rakulj, Јelena Glišić i Zoran Starčević.