latinica  ћирилица
24/10/2024 |  19:36 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske u Kazanju razgovarao sa brojnim delegacijama; Večeras sastanak sa Putinom (VIDEO)

Završen je istorijski Samit BRIKS-a, za kojeg kažu da je epicentar stvaranja novog multipolarnog svijeta. Kazanj je u ova tri dana sabrao lidere zemalja koje su, okupljene u BRIKS - po učešću BDP-a u svjetskoj privredi, nadmašile sedam narazvijenih zemalja svijeta.
Milorad Dodik na Samitu BRIKS (foto: Alexey Nikolskiy/brics-russia2024.ru) -
Milorad Dodik na Samitu BRIKS (foto: Alexey Nikolskiy/brics-russia2024.ru)

Na Samitu BRIKS-a, među 36 državnika, zapaženo je bilo i učešće predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, što se moglo vidjeti i po brojnim intervjuima.

Za predsjednika Dodika, ovo je bila prilika za važne sastanke.

Najznačajniji je večeras sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Veoma mi je drago što sam bio u prilici da sretnem i da se pozdravim sa mnogim delegacijama od Bolivije do Dalekog istoka, gdje smo upoznavali i govorili o tome šta je Republika Srpska, za šta se zalažemo i šta je važno. Danas očekujemo sastanak sa predstavnicima određenih ruskih kompanija privrednih. Na kraju dana i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom sa kojim će razgovarati o saradnji Srpske i Rusije ali i utiscima vezanim za forum, koji nesumnjivo istorijskog karaktera, koji omogućava i šalje poruku mira. Koji nije militantan, nego je skup mira i saradnje - rekao je Dodik.

Istakao je da je sama ideja BRIKS-a ju tome da suverene države, narodi i nacije sarađuju bez ikakvih opterećenja i nastojanja da im se nametne bilo šta.