latinica  ћирилица
25/10/2024 |  07:54 ⇒ 08:24 | Autor: SRNA

Nakon napada u Bosanskoj Krupi, podignut stepen bezbjednosti

Policija je podigla stepen bezbjednosti u FBiH na viši nivo nakon ubistva i ranjavanja policajca u Bosanskoj Krupi, rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.
Policija (Foto: EPA/FEHIM DEMIR/ilustracija) -
Policija (Foto: EPA/FEHIM DEMIR/ilustracija)

On je naveo da je maloljetnik ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Isak je rekao da je istraga u toku i da ne može dati više informacija s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.

- Žalosno je ovo što se desilo i moramo naći način kako da preventivno djelujemo - rekao je Isak.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija rekao je da je napad izvršilo maloljetno lice koje ima 14 godina, te da je o slučaju obaviješteno Tužilaštvo BiH, prenose federalni mediji.

- Ono što nas je posebno sve iznenadilo jeste da se radi o izvršiocu koji je maloljetno lice, koji ima 14 godina i koji se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Ovo je alarm i mi kao društvo trbamo da se zapitamo šta se sve ovdje dešava - rekao je Habibija.

On je izrazio nadu da će istraga ponuditi i neke dodatne detalje, te najavio povećanje stepena bezbjednosti oko objekata od posebnog značaja.

Federalni mediji prenose da je ubijen policajac Ognjen Maran, dok je ranjen Avdo Hasanović, koji je operisan u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću i trenutno je njegovo stanje stabilno.