latinica  ћирилица
25/10/2024 |  09:53 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Milinčić: Sastanak Dodika i Putina - dokaz da Srpska ne može biti izolovana (VIDEO)

Posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Samitu BRIKS-a i sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, je dokaz da Srpska ne može biti izolovana, rekla je u Јutarnjem programu glavni urednik ruske agencije "Sputnjik" Ljubinka Milinčić.
Ljubinka Milinčić - Foto: RTRS
Ljubinka MilinčićFoto: RTRS

- Sama činjenica da je Dodik dobio podršku Putina za opstanak Srpske, da je imao priliku da zatraži saradnju s BRIKSOM, sve je to izvanredna prilika koju je Dodik veoma dobro iskoristio - istakla je Milinčićeva, navodeći, da je zapazila momenat tokom njihovog razgovora, kada je Putin istakao da se nada da je Dodik iskoristio priliku u Kazanju, da ostvari brojne kontakte, sa raznim zvaničnicima, a koji imaju potencijal da doprinesu ekonomskom razvoju i saradnji sa Srpskom. 

Kako ona navodi, BRIKS je budućnost, odnosno svijet koji se tek razvija.

- Onaj dio koji se okupio u Kazanju, je dio koji ima perspektivu, i potencijal za razvoj, mnogo brži od Evrope - dodaje Milinčićeva. 

Završen je istorijski Samit BRIKS-a, za kojeg mnogi kažu da je epicentar stvaranja novog multipolarnog svijeta.

Kazanj je u ova tri dana sabrao lidere zemalja, koje su okupljene u BRIKS, po učešću BDP-a u svjetskoj privrdi, nadmašile sedam narazvijenih zemalja svijeta.

Na Samitu BRIKS-a, među 36 državnika, zapaženo je bilo i učešće predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, što se moglo vidjeti i po brojnim intervjuima.

Za predsjednika Dodika, ovo je bila prilika za važne sastanke, a najznačajniji je onaj sa predsjednikom Vladimirom Putinom.