latinica  ћирилица
26/10/2024 |  15:08 ⇒ 20:32 | Autor: SRNA

Glamoč: Najteži krompir u vlasništvu porodice Radumilo (VIDEO)

U Glamoču su održani 16. "Dani glamočkog krompira" sa oko 1.000 posjetilaca i više od 40 izlagača, koji su predstavili proizvode i rukotvorine, a najteži krompir, sa više od 1.600 grama, u vlasništvu je porodice Radumilo iz glamočke opštine.
Glamočki krompir - Foto: SRNA
Glamočki krompirFoto: SRNA

Najteži krompir je od opštine Glamoč nagrađen sa 300 KM, a Slobodan Radumilo istakao je da je godina u Glamoču bila veoma rodna.

- Svake godine prodaja krompira nam upotpuni budžet. Mnogo nam znači što je naš krompir postao brend - rekao je Radumilo.

Među velikim brojem štandova na kojima je predstavljen krompir svoje mjesto našao je i med Nemanje Petković iz Glamoča, a rukotvorine poput rezbarenih ikona predstavio je Duško Јokić iz Glamoča.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša naglasio je da je "Krompirijada" najznačajnija manifestacija u ovoj lokalnoj zajednici, te da je Glamoč nadaleko poznat po krompiru koje je od ove godine zvanično postao i brend.

Opština Glamoč je ove godine svakom izlagaču aranžiranog štanda dala nagradu od 50 KM kao znak dobrodošlice.

Posjetiocima je priređen i kulturno-umjetnički program u Domu kulture.

U Glamoč su danas stigli i planinari iz Splita koji su uz svog vodiča Sinišu Šolaka obišli prirodne ljepote ove zapadnokrajiške opštine, što je spoj razvoja turizma i poljoprivrede.