latinica  ћирилица
27/10/2024 |  08:15 ⇒ 14:48 | Autor: RTRS

Andan: Teroristički napad u Bosanskoj Krupi ciljano usmjeren na Srbe (VIDEO)

Teroristički napad u Bosanskoj Krupi u kome je ubijen policajac Ozren Maran - ciljano je usmjeren na Srbe, izjavio je bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan.
Dragomir Andan - Foto: RTRS
Dragomir AndanFoto: RTRS

Smatra da sarajevski političari, javnim nastupima prema Srbima i Srpskoj, podstrekavaju mlade da prisupe aktima koji su se desili u Bosanksoj Krupi.

- Sama njihova retorika daje mogućnost da pojedine militantne organizacije u Federaciji mogu nesmetano da sprovode svoje programe, kaže Andan.

Dodaje da Republika Srpska na svojim prostorima nema takvih grupacija niti su Srbi ikada pripadali terorističkim organizacijama i pokretima.



- Ovdje se postavlja niz pitanja. Dječak, čiji je stric pripadnik vehabijskog pokreta- da li je znao da je ovaj policajac Srbin. To se ciljano išlo ka Srbima. Vi ste imali teroristički akt i u Zvorniku. Opet je poginuo Srbin. Da li se ovi, koji stalno prave nered, na čelu sa Helezom i Isakom, da li se pitaju svojim govorima govore mladima da na taj način svoju aktivnost usmjeravaju prema građanima i institucijama BiH - poručio je Andan.

Kad, dodaje Andan, stavimo pod kontrolu takve grupacije tek onda ćemo imati bezbjednosnu situaciju pod kontrolom.

- Ponosan sam na ono što radi MUP Republike Srpske i to je najstabilnija institucija u BiH - rekao je Andan.