latinica  ћирилица
27/10/2024 |  09:12 ⇒ 28/10/2024 | 08:13 | Autor: RTRS

Vojska se uključila u potragu za Balijagićem, mještani Bijelog Polja još jednu noć proveli u strahu

Potraga za Alijom Balijagićem koji je počinio dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju i dalje je u toku. U potragu su uključene sve raspoložive policijske jedinice sjevera, a od sinoć raspoređene na razuđenom terenu. Svi prilazi selu su blokirani. Područje su nadlijetali dronovi, helikopteri MUP-a, a uključena je i Vojska Crne Gore. Mještani Sokolca i okolnih sela od juče su u velikom strahu, a još jednu noć su proveli u svojim domovima zaključani, uplašeni za svoju i bezbjednost svoje porodice.
Alija Balijagić (foto: facebook.com/ Alija Balijagic) -
Alija Balijagić (foto: facebook.com/ Alija Balijagic)

Alija Balijagić je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu i višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih djela. Prije nekoliko mjeseci je izašao iz zatvora. To je ono što se zna o njemu, ali se još uvijek ne zna gdje se skriva nakon sinoćnjeg zločina. Zato su mještani Sokolca i okolnih sela od juče u velikom strahu, javlja RTCG..

Strah je bio prisutan i prethodnih deset dana. Toliko je prošlo otkako se Balijagić, predstavljajući se kao lovac koji traga za svojim izgubljenim psom, pojavio u selu. Gostio se kod mještana koji su nakon nekoliko dana postali sumnjičavi i prijavili ga policiji.

Madžgalji, brat i sestra, nisu dočekali intervenciju policije i hapšenje osuđivanog prestupnika.

- Zvao je policiju Milija Zejak prije dva dana i niko mu nije reagovao na to. Eto, tužno. U Sokolac ne moraš da zaključavaš vrata, ko će te dirati. Eto, tako je to - rekao je mještanin tog sela.

Drugi mještanin kaže da su tri puta zvali policiju otkad se on pojavio, prije deset dana.

- Mi smo svi šokirani, od sinoć smo svi u svojim domovima zaključani. Јako smo uplašeni za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice. Znači, mi uopšte ne znamo odakle će taj tip da se pojavi. Ako je tačno, po priči mještana, da se on kreće deset dana iz kuće u kuću i tuda, neko je zakazao tu - ističe za TVCG mještanin Sokolca.

Noć nad Sokolcem stiže i potraga je sve teža, a u nju su i danas uključene sve raspoložive policijske jedinice sjevera. Od sinoć su raspoređene na razuđenom terenu. Svi prilazi selu su blokirani. Područje su nadlijetali dronovi, helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore. U kući u kojoj su ubijeni brat i sestra Milanka i Јovan Madžgalj su forenzičari, istražitelji i tužioci.

Nakon završene istrage, saopštenje.

- Državna tužiteljka dežurna iz Višeg državnog tužilaštva u ranim jutarnjim časovima započela je vršenje uviđaja sa službenicima Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Bijelog Polja i službenicima Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru - saopštila je Ljubica Caković.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog Alije Balijagića i upozorenje mještanima Vraneške doline, ali i građanima Bijelog Polja da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ukoliko primijete bjegunca, odmah obavijeste pripadnike MUP-a Crne Gore. Danas je mjesto zločina u Sokolcu obišao i resorni ministar Danilo Šaranović.

Tijela ubijenih Madžgalja upućena su na obdukciju u Klinički centar u Podgorici. Policijske jedinice sjevera i dalje tragaju za ubicom, pokrivajući teren iz nekoliko pravaca, ali do sada bez uspjeha.