latinica  ћирилица
27/10/2024 |  13:57 | Autor: SRNA

Šamac: Služen parastos za poginule borce VRS i civilne žrtve u Gajevima

U Gajevima kod Šamca danas je služen parastos i položeni vijenci za 18 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja, a proslavljena je i krsna slava Crkve Svete Petke.
Šamac - Foto: SRNA
ŠamacFoto: SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je Srni da svake godine, zajedno sa mjesnim boračkim organizacijama na području Šamca, organizuju parastos za poginule junake koji ne smiju da budu zaboravljeni i evociraju uspomene na njih.

- Moramo prenositi sjećanja na mlađe generacije kako bi se poklanjali sjenima naših junaka koji su životima odbranili Republiku Srpsku u kojoj danas slobodno živimo - naglasio je Zoranović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je prisustvovao parastosu u Gajevima, rekao je da su se danas poklonili sjenima onih koji su platili najveću cijenu za odbranu Republike Srpske.

- Njihova žrtva nikada ne smije da bude zaboravljena i moramo nastaviti da gradimo još bolju Republiku Srpsku, jačajući njene institucije - poručio je Milićević.

Na spomen-obilježje vijence su položili porodice poginulih boraca, predstavnici mjesne i Boračke organizacije Šamac, predstavnici opštinske vlasti i drugi.