latinica  ћирилица
28/10/2024 |  08:12 ⇒ 08:17 | Autor: TANЈUG

Helikopter sa termovizijom uključen u potragu za Balijagićem

Helikopter sa termovizijom u nedjelju je pretraživao rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za ubistvo dvoje mještana sela Sokolac u Bijelom Polju.
Policija Crne Gore (foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC - ilustracija) -
Policija Crne Gore (foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC - ilustracija)

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju rekao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mjestu, prenosi RTCG.

Lazarević je saopštio i da će u njedelju u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

Helikopter sa termovizijom je ka Bijelom Polju poletio sa bivšeg jalovišta u Mojkovcu.

Potraga za Balijagićem je ušla u četvrti dan.

Odlukom predsjednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, nedjelja je proglašena Danom žalosti na teritoriji te opštine, povodom ubistva Јovana i Milenke Madžgalj, prenijeli su crnogorski mediji.

Milenka i Јovan Madžgalj ubijeni su 25. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni Alija Balijagić, koji je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih djela zbog čega je godinama bio na izdržavanju kazni.

Prije nekoliko mjeseci je izašao iz zatvora.

Za osumnjičenim policija traga već 16 dana zbog drugog krivičnog djela krađe puške.

U potrazi za Balijagićem uključili su se i pripadnici Odreda posebne namjene Vojske Crne Gore, opremljeni najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija.

Policija je u nedjelju saopštila da je jedinu prijavu da se Balijagić nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku primila 25. oktobra, na dan ubistva Milenke i Јovana Madžgalja.

- Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije. Јedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. zaprimljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno - navela je crnogorska uprava policije.