latinica  ћирилица
28/10/2024 |  09:01 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Rok bend iz Banjaluke i Prijedora promoviše prvo digitalno izdanje energičnim spot-singlom "Noć bez sna"

Banjalučko-prijedorski rok bend Eho Radar objavio je svoj prvi digitalni album pod nazivom "Bez granica", čime su zvanično ušli u katalog Muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske.
Eho radar - Foto: Ustupljena fotografija
Eho radarFoto: Ustupljena fotografija

Ova saradnja sa PM RTRS nije samo izdavačka podrška, već i potvrda značaja benda na lokalnoj sceni, s obzirom na kvalitetan muzički opus koji su izgradili.

Album "Bez granica" donosi devet energičnih numera s modernim rok aranžmanima, među kojima se već poznati spot singlovi "Oprosti za bol", "Tražim te" i "Tvoj".

Posebno se ističe pesma "Oprosti za bol", koja je osvojila prvo mjesto na Demofestu 2023. godine, kao i novi singl "Noć bez sna", koji će na društvenim mrežema biti premijerno predstavljen kroz spot u produkciji RTRS-a .

"Noć bez sna" pored toga što zvanično najavljuje prvo digitalno izdanje benda najvljuje i potogodišnju saradnju benda sa najvećim izdavačem u Republici Srpskoj.

Eho radar

Bend, osnovan 2018. godine, prošao je kroz nekoliko promjena u postavi, što je dodatno oblikovalo njihov stil i stvaralaštvo. Uprkos izazovima održavanja proba između Prijedora i Banjaluke, te različitim mjestima prebivališta uslovljenih prije svega poslom, članovi su uspjeli da stvore prepoznatljiv izraz koji su afirmisali i kroz festivalske nastupe.

Članovi benda su Marko Divjak, Nikola Grab i Igor Stakić iz Prijedora a prošle godine pridružilli su im se i Denis Selimović i Maja Rijević iz Banjaluke.

U narednom periodu, MP RTRS i Eho Radar planiraju i fizičko izdanje albuma u formatu multimedijalnog USB-a, sa audio materijalom, spotovima i lajv nastupom, dok se kao potencijalni format aktuelnog ali i novog materijala razmatra i vinil izdanje za entuzijaste i kolekcionare.

Svojim modernim, jakim zvukom, Eho Radar gradi reputaciju jednog od najperspektivnijih bendova sa ovih prostora. Njihov izraz se kroz ovaj album oslobađa bilo kakvih okvira, stvarajući muziku koja s lakoćom komunicira sa publikom i otkriva autentičan rok duh, često potisnut u savremenoj muzičkoj industriji.

U pozadini stabilnih ritmova i modernih gitarskih aranžmana nazire se post-grunge uticaj sa snažnim vokalnim linijama i domaćim tekstovima koji donose emotivne priče i sirovu energiju.

Za sve ljubitelje alternativnog roka, ovaj album predstavlja pravo osvježenje na domaćoj sceni i potvrdu da region posjeduje autentične umjetnike koji stvaraju muziku bez kompromisa.

Kompletan album je dostupan na svim velikim streaming platformama, uključujući Spotify, Apple Music i Deezer, omogućavajući ljubiteljima alternativnog roka iz regiona i šire da otkriju orginalan muzički izraz jednog od perspektivnijih sastava sa ovih prostora.